Észak-Korea támogatja a skót függetlenséget

2014 szeptember 12., péntek 7:46
30

Váratlan támogatót kaptak az elszakadáspárti skót nacionalisták: a diktatúra által támogatott, de Tokióban kiadott lapban jelent meg egy skót függetlenséget éltető írás, amiben azt is kifejtették, hogy remélik, ha létrejön a független Skócia, akkor felélénkülnek a gazdasági kapcsolatok a két ország között.

A Chonson Sinbo című lapnak kétszázezer olvasója van, és régóta úgy tekintenek rá, mint az észak-koreai rezsim hivatalos külföldi propagandaújságára. Azaz a lapban megjelentett kiállás könnyen értelmezhető Kim Dzsongun kiállásaként is.

A lap szerkesztője által írt jegyzetben arról is írnak, hogy Észak-Korea gazdag a természetes erőforrásokban, és nagyon kedvelik a skót whisky ízét, ezért a két ország kölcsönösen előnyt élvezhet egymás társaságából.

Az észak-koreai médiát figyelő nemzetközi szervezetek képviselője szerint az egyelőre nem világos, hogy az elzárt országba egyáltalán eljutott-e a népszavazás híre, de abban biztosak, hogy ha az igenek fognak győzni, arról be fognak számolni az országban. (Mashable)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt