Zavar a Fidesz egészségpolitikájában

Egészségügy
2014 szeptember 16., 08:51
comments 79

Az egészségügy nem üzlet

- jelentette ki Orbán Viktor kedden Baján, a Szent Rókus Kórház új épületének átadásán.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (j) megtekint egy felújított kórtermet Tóth Gábor kórházigazgató (b2) társaságában a bajai Szent Rókus Kórház 4 milliárd forintos fejlesztésének ünnepélyes zárórendezvényén 2014. szeptember 16-án.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Aminek kapcsán érdemes felidézni a múlt heti hírt, hogy a magyar kormány egészen magas szinten képviselte magát a Duna Medical Center nevű budapesti magánkórház bejelentésének sajtóeseményén. Ott volt Zombor Gábor egészségügyi államtitkár, Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója, és az a Sonkodi Balázs is, aki ma a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára, de inkább mint Lázár János hű társa ismert, az utóbbi években pedig szépen bebizonyította, hogy az egészségügy bizony nagyon jó üzlet Magyarországon is.

Egyébként természetesen semmiféle zavar nincs. Az új rend az lesz, hogy akik elhiszik, hogy az egészségügy nem üzlet, azok mehetnek az Orbán Viktor által átadott közkórházakba, a többiek, inkluzíve az egészségügyet és az üzletet összeegyeztethetetlennek hazudók, a Duna Medical Centerbe és társaiba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt