Orbán barátjához, Garancsihoz került a Fradi-stadiont is építő Market Zrt.

Tbg
gazdaság
2014 szeptember 17., 09:10
comments 30

Tovább mocorognak az ország leggazdagabb emberei között az érdekeltségek, a nép feszülten figyel. A Napi.hu arról ír, Garancsi István cége megvette az utóbbi években a Közgép mellett óriási állami beruházásokat elnyerő Market Építő Zrt.

photo_camera Az új csapat? Elöl: Garancsi, Hernádi és Andy Vajna (hátul) a parlamenti páholyban májusban. (Fotó: Beliczay László/MTI)

A Garhartt Invest 2014 Zrt. szeptember 3-án került bejegyzésre, és a Marketet eddig tulajdonló Wing Zrt.-től az építőipari vállalkozás 51 százalékos, tehát többségi tulajdonrészét vásárolta meg.

A Market Építő Zrt. eddig a Wallis-tulajdonos Veres Tibor érdekeltségi körébe tartozott, most pedig Garancsihoz került, aki a Videoton klub többségi tulajdonosa, a Duna Takarékszövetkezet tulajdonos és Orbán Viktor közeli barátjaként ismert. A Napi 100-as listájában a 38. leggazdagabb magyar volt, Veres Tibor a 6.

A Market Zrt. építette a Fradi-stadiont 13,5 milliárdért, de ők nyertek a józsefvárosi pályaudvar mellett épülő holokausztemlékközpontra is 5,5 milliárd forintot. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.