Áder: Ha folyna is vita Paksról, az inkább érzelmi, mint racionális síkon zajlana

politika
2014 szeptember 23., 03:39
comments 102

Az Origo készített interjút a New York-i klímacsúcsra tartó Áder János köztársasági elnökkel. Áder beszélt többek között arról, hogy az eddigi klímacsúcsok "inkább szócséplésnek tűntek", de most reménykedik, hogy egyre több támogató áll az ügy mellé, így politikai cselekvés is lesz belőle.

Felmerül a paksi beruházás témája is, amivel kapcsolatban Áder eddig nem nyilatkozott. Most azt mondja:

"A kérdés az, hogy tett-e bárki az oroszokéhoz hasonló pénzügyi ajánlatot. Kedvezőbb hitelt nyújtanak, mint bárki a piacon."

Arról pedig, hogy miért nem zajlott nyilvános vita egy ilyen meghatározó beruházásról, a következőt:

"Lehet, hogy a kormány itt nem volt elég agilis, de erre azoknak kéne válaszolni, akik a parlament elé vitték az előterjesztést. De még ha folyna is erről vita, megfelelő ismeretek nélkül ez inkább érzelmi, mint racionális síkon zajlana."

A kérdés, hogy elvállalna-e még egy elnöki ciklust, Áder szerint korai. (Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.