Ha ajándékot venne Kósa Lajosnak, semmiképp se medencét vegyen

Van egy remek Kósa Lajos interjú a Heti Válasz legfrissebb számában. Ebben kérdezik a Fidesz alelnökét Szijjártó Péter villájáról is. A politikus igazán vicces kedvében volt, ilyeneket mondott, hogy

„Az úszómedence szerintem nem státuszszimbólum, hanem oltári macera: agyon kell vegyszerezni, olyan, mintha az ember klórban úszna. Sosem vennék ilyet. De ha egy jó helyen lévő házat medencével árulnak, mit csináljon? Hordassa tele sóderrel?”

Sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy ez a luxuslakásügyes Kósa szájából humornak, cinizmusnak, arroganciának vagy egyszerű butaságnak számít, de végül abban állapodtunk meg, hogy itt inkább ezeknek egy csak Kósára jellemző elegyével állunk szemben.

De Kósa le is zárja a Szijjártó háza körüli vitát: az új külgazdasági és külügyminisztert szerinte nem a háza, hanem a külgazdaság teljesítménye alapján kell megítélni, és a Kádár-rendszernek majd akkor lesz vége,

„ha ez a végtelen irigység kivész a társadalomból.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.