Egy drón miatt szakadt félbe a Szerbia-Albánia

futball
2014 október 14., 18:13
comments 64

szerbalban-kosovo2

A szerb B92 azt írja, hogy 0-0-nál, a 42. percben a belgrádi Partizán Stadionban egy drónt reptettek a pálya fölé, ami egy albán zászlót vitt, meg egy térképet, amin Albánia nagyobb volt mint Szerbia.

Az egyik szerb játékos leszedte a zászlót a drónról, amire az albánok körbevették, és dulakodás alakult ki. A bíró leállította a mérkőzést, amire néhány albán játékos veszekedni kezdett vele. Erre petárdákat dobáltak be, és néhány szurkoló berohant a pályára. Martin Etkinson bíró szólt a játékosoknak, hogy vonuljanak vissza az öltözőkbe. Közben néhány szurkoló az albánok után rohant, és megtámadta őket.

A meccset kockázatosnak ítélték, így az MTI szerint eredetileg biztonsági okokból nem akarták a lelátóra engedni az albán szurkolókat, de később ezt a tiltást visszavonták. Az UFEA valószínűleg súlyos büntetést fog kiszabni a mai eseményekért, főleg a szerb szervezőkre.

Ma már nem fejezik be a mérkőzést, a folytatást elhalasztották.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.