Szijjártó: Amerika mutasson bizonyítékokat a korrupcióra

POLITIKA
2014 október 17., 17:07
comments 697

Szijjártó Péter reagált arra, hogy Amerika többek közti kitiltotta az országból Habony Árpádot és néhány NAV-vezetőt. A magyar külügyminiszter azt várja az amerikai kormánytól, hogy

bocsássa a magyar fél rendelkezésére azokat a hiteles információkat, amelyek alapján megfogalmazta korrupciógyanúját. Ha ezt nem teszik meg, akkor az amerikai kormány ezt nem teszi meg, magára vonja annak a gyanúját, hogy csak befolyást akar gyakorolni bizonyos ügyekben.

Szijjártó szerint az Egyesült Államok budapesti követsége mostanáig nem közölte a pontos listát, hogy kik is azok a magyar állampolgárok, akikkel szemben beutazási korlátozást vezettek be. A külügyminiszter elismerte, hogy rendszeresen konzultál a minisztérium és a követség, az egyik ilyen beszélgetésen az ideiglenes ügyvívó jelezte, hogy egyes magyar állampolgárokkal szemben ezen módon fognak fellépni. A magyar külügyminisztérium hivatalos jegyzéket küldött az követségnek, hogy bocsássák rendelkezésre a hiteles információkat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt