A magyar parlament alelnökének társaságában vádolták Iránban terrorizmus terjesztésével az Egyesült Államokat

politika
2014 október 21., 09:47
comments 89

Miközben Szijjártó Péter éppen megérkezik Washingtonba, a fideszes képviselők pedig hétfőn nem győzték hangsúlyozni, hogy nincsen nagyobb barátunk az éppen korrupciós botrányt robbantó Egyesült Államoknál, a világ más pontjain is gördülékenyen forognak a magyar diplomácia fogaskerekei. A magyar országgyűlés alelnöke, a Fidesz-KDNP színeiben képviselőnek választott Latorcai János például Teheránban járt, ahol az iráni külügyi bizottság vezetőjével, Alaeddin Boroujerdivel tárgyalt.

Megbeszélésükről és az azután tartott közös sajtótájékoztatóról az iráni hírügynökség számolt be, itt a legfontosabbnak azt tartották kiemelni, hogy az iráni politikus elmondta:

Rossz és logikátlan lépések, amiket az Egyesült Államok és helyi szövetségesei hoztak, okozták a terrorizmus terjedését és az instabilitást az egész Közel-Keleten, és ez változtatta a terrorizmust egy globális aggodalom tárgyává.

Az iráni politikus beszélt arról is, hogy országa elkötelezett a terrorizmus elleni harcban, a magyarokkal való viszonyról pedig elmondta, hogy a két ország hatalmas lehetőség előtt áll politikai, gazdasági és kulturális téren is.

Az iráni hírügynökség beszámolója szerint Latorcai arról beszélt, hogy Budapest elkötelezett, hogy erősítse kapcsolatait a keleti országokkal, Iránnal pedig különösen. A hírügynökség beszámolójának utolsó bekezdésében pedig elmagyarázzák, hogy földrajzilag hol is helyezkedik el Magyarország.

A magyar kormány honlapjára a találkozó híre nem került fel, oda csak annyi fért be Latorcai iráni útjáról, hogy a nagykövetségen egy tiszti keresztet adott át Varga Sinai Gizella Iránban élő festőművésznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.