A Magyar Nemzet szerkesztője magyarázza a kitiltási botrányt az orosz állami médiában

POLITIKA
2014 október 22., 13:39
comments 71

Stier Gábor, a Magyar Nemzet Külpolitika rovatának vezetője a RIA Novosztyinak magyarázta meg, hogy is van ez az amerikai-magyar kitiltási botrány. Hát úgy van, hogy

az Egyesült Államok ezzel bünteti Magyarországot, amiért a magyar kormány egyáltalán szóba áll az oroszokkal.

(Itt ugye azért a puszta szóbaállásnál azért kicsivel többről van szó.)

Stier szerint Magyarország egyszerűen csak pragmatikus külpolitikát folytat, ezért közeledik az oroszokhoz. Ez egybevág Lázár János értelmezésével is. Stier azt mondja, Washington a magyar külpolitika mellett a magyar belpolitikával is elégedetlen lehet, szűkebben: Orbán Viktor nagy függetlenségével és azzal, hogy Magyarország szerint nem csak liberális lehet egy demokrácia.

Ez a legjobb rész:

America thinks that we are corrupt, but we are a sovereign state, and it is our business. Many people in the United States do not like that Viktor Orban [Hungarian prime minister] is very independent. We do not think that liberal democracy is the only possible democracy.”

orbán

(Amerika azt gondolja, hogy korruptak vagyunk, de szuverén állam vagyunk, és ez a mi ügyünk. Sok ember az Egyesült Államokban nem szereti, hogy Orbán Viktor (a magyar miniszterelnök) nagyon független. Nem gondoljuk, hogy a liberális demokrácia az egyetlen lehetséges demokrácia.)

Eszerint tehát ha korruptak is vagyunk, az akkor is csak ránk tartozik, más ne üsse bele az orrát!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.