Varga Mihály tisztázta: internetadó = az adóelkerülés felszámolása!

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – akit Lázár János szerint Orbán Viktor utasított arra, hogy az új adó bevezetésének bejelentése után, tehát nem előtt, egyeztessen a szakma képviselőivel – hihetetlen érvvel védte meg új ötletét, az internetadót, derült ki a kormány.hu beszámolójából.

Az igazságos közteherviselés azt diktálja, hogy az adóelkerülést lehetővé tevő kiskaput bezárjuk.

– mondta Varga. És itt nincs vége:

A miniszter tisztázta a szolgáltatókkal azt a félreértést, hogy itt egy új adó bevezetéséről van szó. A törvényjavaslat az adóelkerülési lehetőség megszüntetésére, és nem az internethasználat általános megadóztatására szolgál.

– tudósít a kormány.

Varga Mihály szerint tehát azért kell gigabájtonként 150 forintos adót kivetni a netes szolgáltatókra, mert túl sokan bújnak ki a telefonadó fizetése alól azzal, hogy az interneten telefonálnak. Ez volt az oka annak, hogy a tökéletesen előkészítetlen és végiggondolatlan ötletet bedobták az adótörvénybe.

Az új adó bevezetésétől lesokkolt internetszolgáltatók próbáltak ötleteket adni a nemzetgazdasági miniszternek. Varga Mihály "megfontolásra érdemesnek tartja", hogy az alcsony forgalmúak mentesüljenek az adófizetés alól, vagy hogy felső korlátja legyen az adónak. Eléggé úgy tűnik tehát, hogy lesz módosítás, de az is valószínű, hogy ez már csak kármentés lesz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.