Robotpilótával üzemelhet a NAV

politika
2014 október 27., 08:30
comments 157

A Széchenyi utcában van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal székháza, itt dolgozik Vida Ildikó, a szervezet elnöke, és az ő munkáját segítő hat alelnök. Az elmúlt napokban Vida és legalább egy alelnöke is gyanúba keveredett az Amerikai Egyesült Államok vízumtilalma ügyében. A USA budapesti ügyvivője szerint 6 magyar állampolgár került az amerikai vízumtilalmi listára, mert korrupciós bűncselekmények gyanúja merült fel velük szemben az amerikai hatóságoknál. Vida és alelnökei közül eddig csak Kovácsics Iván cáfolta, hogy erre a listára került volna.

Hétfőn reggel fél 8-ra újra a NAV-székházhoz mentünk, bízva abban, hogy újabb vezetőket sikerül megkérdeznünk az ügyről, de ezúttal senki nem jött, pedig több mint másfél órát vártunk. A székház Széchenyi utcai homlokzata előtti, a bejárathoz közeli NAV-os parkolók, ahol a vezetők szoktak megállni még 9 óra 10-kor is üresek voltak.

photo_camera Fotó: BotosT

Arról, hogy Vida Ildikó elhagyta az országot, az RTL Híradója számolt be még október 22-én. Az RTL stábja a bécsi Schwechat repülőtéren találta meg az adóhatóság elnökét, de Vida itt sem árulta el, hová utazik. Később spekulációk jelentek meg arról, hogy Csillag Dezsőné, a NAV egyik alelnöke Vidával lehetett a reptéren, de a 168 óra egyik újságírója egy Facebook-posztban azt írta, hogy az RTL felvételein nem Csillagné látható.

Annyi biztos, hogy ameddig mi ott voltunk - tehát a hivatali idő kezdetekor - sem Vida, sem Csillagné, de még a többi alelnök sem jelent meg a munkahelyén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.