Robotpilótával üzemelhet a NAV

A Széchenyi utcában van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal székháza, itt dolgozik Vida Ildikó, a szervezet elnöke, és az ő munkáját segítő hat alelnök. Az elmúlt napokban Vida és legalább egy alelnöke is gyanúba keveredett az Amerikai Egyesült Államok vízumtilalma ügyében. A USA budapesti ügyvivője szerint 6 magyar állampolgár került az amerikai vízumtilalmi listára, mert korrupciós bűncselekmények gyanúja merült fel velük szemben az amerikai hatóságoknál. Vida és alelnökei közül eddig csak Kovácsics Iván cáfolta, hogy erre a listára került volna.

Hétfőn reggel fél 8-ra újra a NAV-székházhoz mentünk, bízva abban, hogy újabb vezetőket sikerül megkérdeznünk az ügyről, de ezúttal senki nem jött, pedig több mint másfél órát vártunk. A székház Széchenyi utcai homlokzata előtti, a bejárathoz közeli NAV-os parkolók, ahol a vezetők szoktak megállni még 9 óra 10-kor is üresek voltak.

Fotó: BotosT

Arról, hogy Vida Ildikó elhagyta az országot, az RTL Híradója számolt be még október 22-én. Az RTL stábja a bécsi Schwechat repülőtéren találta meg az adóhatóság elnökét, de Vida itt sem árulta el, hová utazik. Később spekulációk jelentek meg arról, hogy Csillag Dezsőné, a NAV egyik alelnöke Vidával lehetett a reptéren, de a 168 óra egyik újságírója egy Facebook-posztban azt írta, hogy az RTL felvételein nem Csillagné látható.

Annyi biztos, hogy ameddig mi ott voltunk - tehát a hivatali idő kezdetekor - sem Vida, sem Csillagné, de még a többi alelnök sem jelent meg a munkahelyén.

;