Rogán: 700 meg 5000 forint legyen az internetadó!

POLITIKA
2014 október 27., 15:34
comments 419

A Fidesz bölcsen felülbírálta a világon egyedülálló internetadó ötletét, ezért továbbra is kiáll mellette. A Fidesz-frakció viszont benyújtotta azt a módosító indítványt, ami kimondja, hogy

az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetőknél pedig havi 5 ezer forint legyen.

Az előterjesztő maga Rogán Antal. A frakcióvezető jelezte, hogy javaslatuk egyértelműen kimondja azt is, hogy az adó alanya a szolgáltató, nem pedig az előfizető.

"Azt gondoljuk, hogy ezeket az adótételeket a távközlési szolgáltatók saját profitjuk terhére ki tudják fizetni."

Rogán szerint az így befolyt összeget, ami a költségvetés szempontjából szinte jelentéktelen, húsz-huszonöt milliárd forintot a részben európai uniós (!!) forrásból megvalósuló, a szélessávú internet kiterjesztésére irányuló program önrészeként használják fel. Szóval nem a rendőrök, meg NAV-osok béremelésére költik, elvileg. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.