Nem tartóztatták le Rózsa Milánt

Nem kérte a vasárnapi internetadó elleni tüntetésen őrizetbe vett Rózsa Milán előzetes letartóztatását az illetékes ügyészség, ezért őt ma elengedi a rendőrség. Az eljárás ettől függetlenül még folyamatban van.*

„Milánt két dologgal vádolták, hogy dobált, és hogy másokat dobálásra buzdított” – mesélte ügyvédje, Pelle Andrea. Az előbbire a rendőrségnek egyáltalán nem voltak bizonyítékai. A második vádat egy térfigyelő kamera felvételével próbálták igazolni:

ezen az látszott, hogy Rózsa például a tömegnek háttal ül a székház erkélyének korlátján.

Rózsa vallomása szerint ezzel pont megakadályozni próbálta a dobálást.

A többi öt őrizetbe vett közül az egyik 19 éves műegyetemistát védője, Fazekas Tamás tájékoztatása szerint „valószínűleg ma este még bent tartják”. Hogy miért, arról „nem mondtak ennél konkrétabbat” a rendőrök.

UPDATE 18:05: Fazekas most szólt, hogy védence ügyét szerda reggel fél kilenckor tárgyalja a bíróság.

Rózsa egyelőre még a Gyorskocsi utcában van, de már megkezdték az ügyintézést szabadon engedése érdekében.

*UPDATE 16:28: Az eredeti posztot több ponton pontosítottam: Az ügyész nem rendelhet el előzetes letartóztatást, így meg sem tagadhatja azt. Rózsa esetében nem kezdeményezte az előzetes letartóztatást, de ez nem jelenti azt, hogy az eljárást is megszüntették volna.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.