Nem tartóztatták le Rózsa Milánt

POLITIKA
2014 október 28., 14:55
comments 298

Nem kérte a vasárnapi internetadó elleni tüntetésen őrizetbe vett Rózsa Milán előzetes letartóztatását az illetékes ügyészség, ezért őt ma elengedi a rendőrség. Az eljárás ettől függetlenül még folyamatban van.*

„Milánt két dologgal vádolták, hogy dobált, és hogy másokat dobálásra buzdított” – mesélte ügyvédje, Pelle Andrea. Az előbbire a rendőrségnek egyáltalán nem voltak bizonyítékai. A második vádat egy térfigyelő kamera felvételével próbálták igazolni:

ezen az látszott, hogy Rózsa például a tömegnek háttal ül a székház erkélyének korlátján.

Rózsa vallomása szerint ezzel pont megakadályozni próbálta a dobálást.

A többi öt őrizetbe vett közül az egyik 19 éves műegyetemistát védője, Fazekas Tamás tájékoztatása szerint „valószínűleg ma este még bent tartják”. Hogy miért, arról „nem mondtak ennél konkrétabbat” a rendőrök.

UPDATE 18:05: Fazekas most szólt, hogy védence ügyét szerda reggel fél kilenckor tárgyalja a bíróság.

Rózsa egyelőre még a Gyorskocsi utcában van, de már megkezdték az ügyintézést szabadon engedése érdekében.

*UPDATE 16:28: Az eredeti posztot több ponton pontosítottam: Az ügyész nem rendelhet el előzetes letartóztatást, így meg sem tagadhatja azt. Rózsa esetében nem kezdeményezte az előzetes letartóztatást, de ez nem jelenti azt, hogy az eljárást is megszüntették volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.