Kapaszkodjanak meg, megint új oka van az internetadó bevezetésének

gazdaság
2014 október 29., 18:45
comments 391

Először az volt, hogy az adóelkerülés visszaszorítása miatt kell megadóztatni az internetet, mert túl népszerű, és az emberek telefonálás helyett használják.

Aztán felmerült (bár hivatalosan tagadták), hogy a fegyveres és rendvédelmi testületek betervezett béremelése miatt van szükség erre.

A kormány második próbálkozásában már arról beszélt Rogán Antal, hogy valójában az internet terjedése érdekében kell kivetni az aránytalanul nagy adót a szektorra, mert majd a cégekkel együttműködve fogják a szélessávú netes infrastruktúrát terjeszteni.

És most itt a negyedik magyarázat is!

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő ma a ZDF-nek nyilatkozott (a videón 18:35-től kezdődik a magyar rész), de vagy nem egyeztetett feletteseivel, vagy változott a hivatalos álláspont, vagy teljesen mindegy, hogy mit mond. De azt mondta a német tévének, hogy az adót azért kell bevezetni, hogy

a kormány teljesíteni tudja az EU által elvárt 3 százalékos hiánycélt.

Ami egyrészt egy bármilyen adóemelés vagy megszorítás mellé csípőből elsüthető klasszikus, másrészt viszont óriási cinizmus. Az adóból ugyanis 20 milliárdot vár az NGM, ehhez képest a költsévetési tanács véleményéből már lehet tudni, hogy jövőre 2,4 százalékos hiánnyal számolnak – ami nagyjából 200 milliárd forintos mozgásteret hagyna a kormánynak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.