Tagadják a Telenornál, hogy az ő ötletük lett volna az internetadó

2014 október 30., csütörtök 14:16
35

A Portfolio tegnapi cikke szerint az egyik nagy mobilszolgáltató teljes mértékben megúszná az internetadót a jelenlegi formájában, és úgy értesültek több forrásból, hogy ez a szereplő volt az, amelyik felvette a szektorból érkező bevételeit mindenáron növelni akaró kormánynak az ötletet. A lap nem írja le a cég nevét, de

egyértelműen a Telenorról van szó.

(A Vodafone jöhetett volna még szóba, mivel náluk sincsenek az adóval a mobilfizetéseknél sokkal jobban terhelt vezetékes előfizetések, de ők nullszaldósak voltak tavaly, így nem tudták volna leírni a nyereségadójukból a netadót. A Telenornak ezzel szemben 28 milliárdos nyeresége volt, és 6,3 milliárd forint adót fizetett a cég, tehát a versenytársaival ellentétben lett volna miből leírnia netadót.)

Kutas István, a Telenor kommunikációs vezetője az Indexnek határozottan tagadta, hogy a cég lobbizta volna ki a netadót, vagy akár bármiféle köze lett volna hozzá.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt