A teljes nukleáris arzenálját letesztelte Oroszország az elmúlt 72 órában

külföld
2014 november 02., 20:46
comments 214
photo_camera Topol-M interkontinentális ballisztikus rakéta elhagyja a pleszetszki kilövőállást. Fotó: Orosz Hadügyminisztérium

Szombat reggel 9:20-kor az orosz hadsereg kilőtt egy Topol-M interkontinentális ballisztikus rakétát az északnyugat-oroszországi kilövőállásból. A rakéta percekkel később becsapódott a kamcsatkai célterületen. A tesztet a hadügyminisztérium rendkívül sikeresnek értékelte.

Pénteken norvég F-16 vadászoknak kellett a levegőbe emelkedniük, mert négy TU-95-ös stratégiai bombázó repült Norvégia irányába. Ez nem az első eset volt, hogy a nukleáris fegyverek hordozására is alkalmas stratégiai bombázók miatt kellett készültségbe helyezni az észak-európai országok elfogó vadászgépeit.

Szerdán a Jurij Dolgorukij tengeralattjáró tesztelte a harmadik fajta nukleáris csapásmérésre alkalmas eszközt, mikor kilőtt egy Bulava rakétát a Barents-tengeren. (barentsobserver.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.