Kevesebb, mint egy nap alatt kivizsgálták, hogy nem politikai bosszú miatt bukta állását az önkormányzati alkalmazott

POLITIKA
2014 november 5., 15:21
comments 116

Tibor történetről tegnap írtunk részletesen. Ő a miskolci munkavezető, akivel nem hosszabbított szerződést az önkormányzati cég, miután egyéni jelöltként indult a helyhatósági választásokon.

Mikor bement tisztázni, hogy miért veszítette el állását, akkor politikai okok is szóba kerültek. Erről Tibor hangfelvételt készített.

Az ügyről szóló cikkünk kedden, egészen pontosan 18:43-kor jelent meg, a kérdéseinket 15:32-kor küldtük el az önkormányzatnak. Ez azért érdekes, mert ma (szerdán) 14:47-kor levelet kaptunk az egyik miskolci önkormányzati cégtől, a Miskolc Holding Zrt-től, hogy belső vizsgálat volt az ügyben és már meg is állapították, hogy minden oké. Gyorsan ment.

"A miskolci városvezetés és a Miskolc Holding Zrt. vezetése nem foglalkozott, és ezután sem kíván foglalkozni a városi cégek alkalmazottainak politikai hovatartozásával, illetve szerepvállalásával. A demokratikus szabadságjogokat senki nem korlátozza Miskolcon."

Ezt írják többek között. Meg azt is, hogy

"az állítólagos, bizonyítékként nyilvánosságra hozott hangfelvétel pedig nem támasztja alá Zaveczki Tibor állításait. Ő ugyanis azt mondja, hogy azon az osztályvezető asszonnyal beszélget, a felvételen azonban két férfi beszélgetése hallható (...). A belső vizsgálat ugyanakkor megállapította, hogy egyetlen tisztviselő sem folytatott ilyen beszélgetést Zaveczki Tiborral."

Most ezzel az állítással az a probléma, hogy a keddi posztunkban szereplő hangfelvételen egy nő beszél, csak a hangját eltorzítottuk, hogy ne legyen felismerhető. Tehát ez nem annyira erős érv.

A felvételt most megcsináltuk magasabb hanggal is, hogy ne zavarodjanak össze a miskolci önkormányzati cégnél.

A DK egyébként hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyészségen és az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál a történtek miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt