Hozzon már valaki Rogán Antalnak egy rendes amerikai nagykövetet!

2014 november 10., hétfő 19:44
228

A patinás vasarnapihirek.hu vasárnap arról írt, hogy információi szerint az amerikai külügy a kongresszusi bizottsági meghallgatáson elhasalt Colleen Bell hollywoodi producer helyett „egy profi, a térséghez értő karrierdiplomatát jelölnek budapesti nagykövetnek”.

Rogán Antal ezután ma azt mondta a parlamentben, hogy André Goodfriend amerikai ügyvivő nem szavahihető ember, így ideje, hogy az USA egy nagykövetet küldjön Magyarországra, aki kellő megalapozottsággal képviseli az országát.

De ki lehetne méltó a feladatra? Van pár ötletünk.

10. Arnold Schwarzenegger

Ronald Reagannel 1984-ben

A tökéletes választás. Ausztriában született, így érti a magyarok történelmi problémáit. Republikánus kormányzó volt, így érti a polgári Magyarország igényeit. Izmos, és ő volt a Terminátor. Ennyi.

9. Andy Vajna

vajna-palacsik-kiem

Amerikai, tud magyarul, a magyar kormánynak dolgozik, és vannak érdekeltségei az országban. Nyilván segítené kicsiny nemzetét.

8. Henry Kissinger

Fotó: Világgazdasági Fórum / Wikipedia

A diplomácia atyaúristene, aki térdre kényszerítette a kommunizmust. Rogán nem is kívánhatna nagyobb halat, de talán már ez is túl nagy falat.

7. John Oliver

johnoliver

Ő az ügyeletes vicces fickó. Ahogy a Himnuszban áll: „Balsors akit régen tép / Hozz rá víg esztendőt”

6. George W. Bush

Bush világlátott, tapasztalt szakember

Az előző amerikai elnökben talán van még annyi becsvágy, hogy borsot törjön a demokrata utódja, Obama orra alá, és megvédje Magyarországot a nemtelen támadásoktól.

5. George H. W. Bush

Forrás: Helen Thorgalsen Facebook-oldala

Kit érdekel, hogy melyik Bush, ha maga a volt elnök lesz a nagykövet?!

4. Téglás Zoli

Az Ignite frontembere amerikai létére őrzi a magyar gyökereit, és a fenti szám alapján nemcsak Budapest sorsával foglalkozna nagykövetként.

3. Rob O’Neill

Forrás: Twitter

Megölte Oszama bin Ládent. Megölte Oszama bin Ládent! Ha ő nem komoly arc, akkor senki.

2. Soros György

Fotó: LSE Library / Wikipedia

A 80-as években már harcoltak együtt Orbánnal. Most, hogy újra hasonló a hangulat, ideje elásni a csatabárdot, és kéz a kézben elindulni egy szebb jövő felé.

1. A Hoff

A női szívek rabja nemrég éppen Magyarországon akceptálta az Ice Bucket Challenge-et

David Hasselhoff 1989-ben rommá énekelte a berlini falat. Ő már tehát bizonyított, és talán a tévedésekből és a kormány ellenségeinek aknamunkájából épült falat is lebonthatja Magyarország és a Nyugat között.

+1: André Goodfriend

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Rogán szerint André Goodfriend ügyvivő nem szavahihető ember, az USA inkább egy nagykövetet küldjön, aki kellő megalapozottsággal képviseli az országát. Ha Goodfriendet kineveznék nagykövetnek, minden meg lenne oldva.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt