Nem sikerült behívni Andre Goodfriendet a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésére

Nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésére Andre Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője, pedig a múlt héten a bizottság fideszes többsége még nagyon határozottan megszavazta a behívását az eheti ülésre.

nemeth_szilard

Ehhez viszont a nemzetbiztonsági bizottságnak együtt kellett volna működnie a külügyi bizotsággal ésvagy a külügyminisztériummal - a bizottsági tagok közül az elempés Szél Bernadett az előbbit, a fideszes Németh Szilárd az utóbbit állította, jelezvén, hogy mennyire képben is vannak a folyamatról a bizottság tagjai.

papp

Szél például határozottan örült, hogy így végül nem hívták be Goodfriendet, mert abból nagy diplomáciai botrány lehetett volna. Azt Németh is elimserte, hogy a diplomaták vegzálására "megvannak a szokásos diplomáciai csatornák". A lényeg, hogy a titkosszolgálatokat és hazánk biztonságát felügyelő parlamenti bizottság egyelőre

egy külföldi vendég meghívásával sem tudott megbirkózni.

Ami azután nem is olyan meglepő, hogy a bizottság fideszes alelnöke, a már említett Németh Szilárd a múlt héten azt mondta, hogy a beutazási botrány tapasztalatai alapján a kormány a héten javaslatot nyújt be az országgyűlésnek, amit sürgős eljárásban tárgyalnak majd, de nem tudja, hogy mi lesz benne.