Aliyev: Nem csak a gazdasági, hanem a politikai kapcsolataink is erősek Magyarországgal

Megtartotta közös sajtótájékoztatóját Orbán Viktor és az azerbajdzsáni elnök. Ilham Aliyev elmondta, hogy

"ismét szeretném megerősíteni, hogy mekkora öröm nekem, hogy újra itt lehetek Budapesten. Ez a világ egyik leggyönyörűbb fővárosa. Ami önök alatt megőrizte csodás látványát, miközben sokat is fejlődött a város."

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az azerbajdzsáni elnök optimista a két ország közti gazdasági kapcsolatokban, kiemelte, hogy most aláírt stratégiai partnerségi megállapodás a legfontosabb dokumentum, amit eddig aláírtak.

"Nem csak a gazdasági, hanem a politikai kapcsolataink is erősek. Ön kétszer járt már Bakuban, én háromszor Budapesten. Ez jól mutatja az együttműködésünk magas szintjét."

Aliyev később újra meghívta Orbánt Bakuba, de előtte nyomatékosította a déli gázkorridor fontosságát.

"A déli gázkorridor átrajzolja majd az EU energiaellátási térképét. 2018-ra már üzembe tudjuk állítani. Azerbajdzsánnak 45 milliárd dollárjába kerül a beruházás, és rengeteg földgázzal rendelkezik az országunk. Komolyan gondoljuk a déli gázkorridort, szilárdan hiszünk benne."

Az azeri elnök ebben az esetben nem az oroszok és a magyarok által szorgalmazott Déli Áramlatra gondolt, hanem egy Törökországon keresztül a Balkán felé építendő gázvezetékről beszélt.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.