Kiakadtak az RTL Híradóban a reklámadó egyoldalú emelésén

media
2014 november 12., 16:51

Kiakadt az RTL Híradó a reklámadó 10 százalékos emelésén, amit csak ezt a csatornát érinti. Jövőre az eddig 40 százalék helyett már 50 százalékot kell leadózni a vállalatnak, ami eddig is 8,9 milliárdot fizet be az magyar államnak adó formájában. Erre jött rá a reklámadó négymilliárdos összege, ami az adónem befizetésének nyolcvan százaléka.

rtl_3

A törvénymódosítást hajnali háromkor nyújtották be és délelőtt már szavazott is róla a törvényalkotási bizottság. Itt Litauszky Balázs riporter megpróbálta megszólaltatni Tállai András államtitkárt, hogy indokolja az adóemelést, de az államtitkár nem volt hajlandó válaszolni. Hosszú percekig szótlanul tűrte a kérdéseket. Később Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár indokolta a döntést, szerinte:

"A nagyobb bevételű cégek nagyobb adóterhet képesek elviselni, ezért kellett emelni a felső sáv adókulcsát."

rtl_1

Kolosi Péter programigazgató az RTL Híradónak elmondta, hogy

"a kormány célja az RTL kiűzése Magyarországról, ami nem fog megtörténni."

A döntés miatt az RTL tulajdonosai nemzetközi bírósághoz fordulnak, korábban már az Uniónál is kezdeményeztek vizsgálatot az ügyben. Eddig 1,3 milliárd forint folyt be a reklámadóból a magyar költségvetésbe, ebből kicsivel több mint egymilliárdot az RTL fizetett.

rtl_4

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.