Csalódott a Kertész Imrénél járt New York Times-os újságíró

2014 november 13., csütörtök 9:58
135

Válaszolt a Népszabadság megkeresésére az a New York Times-os újságíró, aki Kertész Imre Nobel-díjas író szerint arra akarta őt rávenni, hogy mondja ki, diktatúra van Magyarország, de miután erre nem volt hajlandó, egyszerűen cenzúrázta a vele készült beszélgetést.

David Streitfeld szerint a beszélgetés során azt a szót, hogy „diktatúra, semmilyen formában vagy alakban” nem mondta ki. Rövid ideig beszélgettek csak, és Kertész azt mondta neki, hogy kimerítette a rossz egészségi állapota, meg azt is, hogy nem vesz részt a magyar közéletben vagy politikában.

Megszólalt Thomas Cooper is, aki tolmácsolt a beszélgetésen. Ő azt mondta, hogy ”Streitfeld már Kertész szobáját elhagyva, közvetlenül az interjú után azt mondta neki, hogy a beszélgetés során nem kapott elegendő anyagot egy újságcikkhez. Nem arról van tehát szó, hogy egy megírt interjút nem közölt le a lap”.

Cooper nemcsak tolmács, hanem maga is készített interjút Kertésszel. Éppen azt a Hungarian Quarterlyben megjelentet, amiben Kertész elmondta, hogyan cenzúrázta őt a New York Times. Cooper abban a beszélgetésben nem jelezte Kertésznek, hogy miért nem jelent meg a cikk a New York Timesban.

 

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt