Lázár: Az RTL maga mondott le a minimálisan elvárható szakmai szabályok betartásáról

A szocialista Bárándy Gergely kérdezte meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert arról, hogy mi az oka annak, hogy a kormány váratlanul még tovább emelte az RTL Klubot sújtó különadó terhét.

A parlament honlapjára feltöltött írásbeli válaszában Lázár azt mondja, hogy a kormány továbbra is egy olyan gazdaságpolitika mellett elkötelezett, ahol minden egyes gazdasági szereplő kiveszi a részét a közteherviselésből, különösen akkor, ha az adott szektorban jelentős nyereségek keletkeznek. (Hogy ezen pontosan mit érthet Lázár, ahhoz érdemes megnézni a trafiktörvény új verzióját.)

Az RTL Klubról és híradójáról pedig Lázár azt írta:

Ahogy azt bárki láthatja, a reklámadó bevezetése óta az RTL maga mondott le a minimálisan elvárható szakmai szabályok betartásáról, és a híradók szerkesztését saját pénzügyi szempontjainak rendelte alá.

Majd pedig azzal folytatta, hogy

Az elmúlt években a Kormányt folyamatosan támadták a különböző különadók miatt a szektor szereplői. Felhívnám Képviselő társam figyelmét, hogy korábban a bankadó, vagy a telekommunikációs adó kapcsán is éles támadásokat kapott a kormányzat . Ennek ellenére nem engedhetünk abból a szükséges minimumból, hogy a közteherviselésből minden szereplőnek ki kell vennie a részét.