Schmitt Pál a nemzet sportolója!

2014 november 20., csütörtök 16:24
568

Sem köztársasági elnök, sem doktor, de legalább a nemzet sportolója címet még sikerült megcsípnie az emberek hajdani emberének. Schmitt kétszer lett csapatban olimpiai bajnok, kétszer szintén csapatban világbajnok és egyszer főiskolai csapatvilágbajnok. A Gyurcsány Ferenc sportminsiztersége alatt alapított díj életjáradékkal is jár, a nemzet sportolóinak választott 12 ember havi bruttó 500 ezer forintot kap az államtól.

A nemzet színészeihez hasonlóan nemzet sportolóiból is csak 12 lehet egyszerre, most Grosics Gyula halála miatt kellett új sportlót választani. Schmitten kívül felmerül még Varga János és Hegedűs Csaba birkózók, Fenyvesi Csaba vívó, Magyar Zoltán tornász és Gedó György ökölvívó neve is.

Fenyvesi Csaba egyébként pont Schmitt-tel együtt lett csapatban olimpiai bajnok, de ezen kívül neki van még egy egyéni olimpiai bajnoki címe is, ezen kívül neki 3 csapatvilágbajnok címe van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt