Most még több emberrel fog kiszúrni a kormány teljesen feleslegesen: megszüntetik a szociális segélyt, és még sok dolgot

2014 november 21., péntek 12:13
696

ksh szoc

Ez az ábra azt mutatja megyénként, hogy az álláskeresők közül kik milyen segítséget kapnak az államtól (innen, pdf).

Picivel több, mint a felük 2013-ban sem kapott semmit.

Most a kormány gyakorlatilag megszünteti az itt türkizkékes színnel jelölt sávot is (ami egyébként sokkal kevesebb pénzzel jár, mint a nagyon szűk időkorlát közé vágott korábbi munkanélküli segély, az álláskeresési járadék). A "költségvetést megalapozó törvényben" (pdf) ugyanis az van, hogy az "igazságosság és átláthatóság jegyében"

megszüntetik a rendszeres szociális segélyt, mint kötelező ellátási formát.

A jövőben az önkormányzatok szabad döntésre lesz bízva, kik jogosultak szociális támogatásra. Kikerül a kötelező ellátási formák közül a lakásfenntartási támogatás és az adósságkezelési szolgáltatás is, akárcsak jövő szeptembertől az óvodáztatási támogatás.

Mindezt azért, mert "Magyarország senkit sem hagy az út szélén, az állam a továbbiakban is támogatja azokat, akik nem képesek munkavégzésre, vagy nem kapnak munkát (még a közfoglalkoztatás keretében sem)."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt