Ezen is múlhat a kétharmad: ma országgyűlési képviselőt választ Újpest

A júliusban elhunyt szocialista Kiss Péter megüresedett helyét tölti majd be az Újpesten ma megválasztott országgyűlési képviselő.

Ma reggel hattól este hétig szavazhat a 78 ezer regisztrált polgár. Összesen tizenhárom jelölt indul, ebből öt független, de van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek.

17 újpesti külképviseleten szavaz: 8-an Csíkszeredában, 2-en Londonban, és 1-1 választópolgár Brüsszelben, Párizsban, Hágában, Dublinban, Szöulban, Berlinben és Barcelonában. Szöulban is egy újpesti fog szavazni.

jobbik_vona_gabor_urban_flori_8

Az indulók névsora pazar: a Fideszt Dr. Hollósi Antal Gábor képviseli, a Jobbik az egykori focistát Urbán Flóriánt indítja, míg Schmuck Andor mint Szociáldemokrata szerepel a szavazólapokon.

Ha nem fideszes nyeri a választást Újpesten, jövőre borulhat a kormánypárt kétharmada. Ahhoz az kell, hogy a veszprémiek a Navracsics Tibor távozásával megüresedő helyre jövő év elején ne fideszes jelöltre szavazzanak.

A választást minden párt elég komolyan vette, Urbán lakossági fórumára a pártelnök Vona Gábor is elment.

A KGB-s múlttal rendelkező MSZP-s Horváth Imre sikeréért még Mesterházy Attila is előkerült és lement kampányolni az aluljárókba. A fideszes Hollósi 37 éve dolgozik orvosként a kerületben.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.