A magyar rendőrség videóin szörnyülködik a Guardian

bulvár
2014 november 24., 19:56
comments 245

A filmek még mindig elérhetőek a rendőrség YouTube csatornáján, és a szervezet még semmit sem reagált a videók kritikáira, így nem csoda, hogy az alkotások és üzenete nemzetközi turnéba kezdett. A brit Guardian is megírta, hogy több magyar jogvédő szervezet is tiltakozik az oktatóvideók ellen. Bemutatják a celebszereplőt Weisz Fannit, aki Pécs arca. A lapnak Cserháti Éva a Nane egyesület önkéntese nyilatkozott, aki szerint

"a videók azt sugallják, hogy a nők nem szórakozhatnak úgy mint a férfiak. És szándékosan olyan üzenetet közvetítenek, hogy nők alsóbb rendűek. "

Cerháti szerint az is fals, hogy

"a szexuális bűncselekmények nagy része nem este a sötét utcákban történnek, hanem a családon, rokonságon belül. A szocializmusból maradt itt a beidegződés, hogy az áldozatot kell hibáztatni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt