A Hír Tv kihozta Magyarországból a sötét oldalt

bűnügy
2014 december 01., 09:34

A Hír Tv mozgalmat indított, #kedveshírtv hashtaggel egyre többen vallanak színt a Facebookon vélt vagy valós bűncselekményekről vagy szabálysértésekről.

Kigyűjtöttünk néhányat a legátlagosabb, egyben legsúlyosabb nyilvános posztok közül. Íme Magyarország 10 hétköznapi, szabadlábon lévő bűnözője:

Még gimnazistaként, amíg az osztálytársam vásárolt, elloptam a kazettaárus (!) standjárol a szegedi Centrum előtt egy Guns N' Roses kazettát (!), a Use Your Illusion I-et, sportból, mert ki akartam próbálni, hogy meg tudom-e csinálni. Senki nem vette észre, bár hetekig lelkiismeretfurdalásom volt miatta. (via)

guns n roses

9 éves koromban elütöttem biciklivel egy szintén bicikliző nénit Vonyarcvashegyen, majd elmenekültem, és elrejtőztem a nyaraló teraszán, ahol nem sokkal később megtalált a rendőrség. A rendőrbácsi 0 forint pénzbírságra és arra ítélt, hogy két hétig minden nap meg kell látogatnom a nénit, aki a miattam elszenvedett térdsérülés miatt nem tudott lemenni a strandra. Azt is előírták, hogy meg kell etetnem a tyúkjait, de azt sosem engedte meg, pedig tökre szerettem volna. (via)

bicikli

Zabigyerek vagyok. (via)

twist olivér

Néhány éve egyszer összevesztem a volt barátnőmmel és dühömben felborítottam egy kukát a városban. A rendőrök észrevették és felállítottam előttük, elnézést is kértem. (via)

kuka

Egyszer a Balaton-parton megfordítottuk a haverokkal egy borászat tábláját, így a „borászat erre” nyíl a másik irányba mutatott. (via)

ütés

Egyszer úgy írtam meg egy tánckritikát, hogy ott sem voltam. (via)

tánc family guy

Gyorshajtottam is még jó pár éve, friss jogsival 40-es táblánál sikerült 48 km/h-val menni, el is kaptak, be is fizettem. (via)

austin powers

A '80-as évek végén több alkalommal is szandált hordtam zoknival. (via)

zokni szandál

Egyszer dühömben földhöz vágtam egy Bounty szeletet és felborítottam két széket - még csak nem is a saját házamban. (via)

földrengés

Ha a kutyám a szomszédos külügyminisztérium elé csinál, direkt nem szedem fel. (via)

nagymama

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.