Az államtitkár úr megkérte a dékánt, hogy ha lehet, többet ne legyenek aktuálpolitikai példák a ZH-kban

POLITIKA
2014 december 02., 14:00
comments 283

Pár napja a BME Számítástudományi és Információelméleti Tanszék zárthelyi dolgozatában kellett a hallgatóknak egy áfacsalásokkal és egy fecnivel összefüggő példát megoldaniuk. Ezt:

photo_camera Forrás: BMEME

Korábban szintén a Műegyetemen fordult elő olyan példa, amiben a bujkáló Vida Ildikót kellett megtalálniuk a diákoknak egy dolgozat feladatként. Na ezeknek a felforgató, rendszerellenes jelenségeknek most vége.

A SZIT-en kiküldött körlevél tanúsága szerint legalábbis, ami így fogalmaz:

Kedves Kollégák!

A legutóbbi SZA ZH példák kapcsán a felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt. Dékán úr ezután azt a kérést tolmácsolta a tanszékvezetők felé, hogy a jövőben ne legyenek aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos ZH példák.

Update: Közben levelet kaptunk az EMMI sajtóosztályától, ami szerint valójában csak az történt, hogy:

Palkovics László államtitkár úr egy magánbeszélgetésen megkérdezte a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánját, hogy mi a véleménye az újabb NAV-os példáról, ami a sajtóban megjelent, mivel tudomása szerint az előző ügyben belső vizsgálat indult a BME-n. Természetesen szó sincs arról, hogy az államtitkárság vagy a minisztérium bele akarna szólni abba, hogy mi legyen a ZH példákban, csak mint fenntartó érdeklődött a sajtóhír kapcsán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt