Rogán magánemberként vizsgálta, hogy rendben voltak-e az ingatlanügyek

Szerdán küldött sajtómeghívót a belvárosi önkormányzat a pénzügyi bizottsága rendkívüli ülésére, ahol Rogán Antal, a kerület volt polgármestere számolt volna be az elmúlt évek ingatlanügyeiről, különös tekintettel a Portik Tamás élettársának eladott ingatlanra, amivel kapcsolatban még benne is felmerült a törvénytelenség gyanúja. Ehhez képest

Rogán nem jött el, a bizottság fideszes többsége pedig zárt ülést rendelt el.

Mielőtt kiküldtek volna, Sélley Zoltán jegyző „egyéb elfoglaltságaira” hivatkozva kimentette a maga helyett egy anonimizált vizsgálati jelentést küldött Rogánt. Steiner Pál, a bizottság szocialista elnöke halkan megjegyezte, hogy "azt úgy mondjuk, hogy halaszthatatlan közfeladatai miatt". Ezután Sélley elmondta, hogy Rogán magánemberként rendelte meg a vizsgálati jelentést egy "jogi végzettségű egyetemi oktatótól". Ez magyarul azt jelenti, hogy a jelentés magántulajdona, amit nem köteles nyilvánosságra hozni.

UPDATE 15:14: Érdeklődtem az V. kerületi önkormányzatnál, hogy Rogán Antal, aki már nem tisztviselő a kerületben, milyen alapon rendelhetett meg magánemberként vizsgálatot, és hogy az általa felkért egyetemi oktató milyen jogon és milyen iratokhoz férhetett hozzá. Amint választ kapok, megírom.

 

UPDATE II. 17:03: Azt is megkérdeztem, hogy bár Rogán magánemberként rendelte meg a vizsgálatot, azt átadta az önkormányzatnak is, így várhatjuk-e, hogy nyilvánosságra hozzák. Rogán Antal erre azt válaszolta, hogy "felhatalmaztam a bizottságot, hogy belátásuk szerint hozzák nyilvánosságra a jelentést". A bizottság zárt ülést tartott, így nem tudjuk, hogy döntöttek.