Teljes a káosz a Sonynál a hekkertámadás után

tech
2014 december 5., 17:57
comments 87

Még mindig nem tudták beindítani a Sony Pictures IT-rendszerét, miután múlt héten hekkertámadást érte azt. Jelenleg a cég ügyeit faxon és telefonon intézik a dolgozók. A szakértők szerint Észak-Korea állhat a támadás mögött, mert a Sony által gyártott Interview című filmben Kim Dzsongunt gúnyolják ki. A Sonynál bevetett malware vírus sok hasonlóságot mutat a Dél-Korea ellen bevetett Destoverrel, írja a hwsw.

photo_camera AFP PHOTO/Frederic J. BROWN

A támadók nagy mennyiségben töröltek adatokat ami a kisebbik gond, a nagyobb, hogy elképesztő mértékben sikerült lopni azokból. Több tíz terabájtnyi adatot másoltak ki a szerverekről. Az ellopott adatok közt volt egy password mappa is, ami az összes Sony által kezelt bankkártya, Facebook-fiók, Amazon bolt belépési jelszavait is tartalmazta. Ellopták a Sony-alkalmazottak bérszámfejlesztési adait is, benne a szenzitívnek számító SSN-nel. Ezzel azonosítószámmal akár online is lehet hitelt felvenni bankoktól.

Eddig öt, még nem mutatott filmről lehet tudni, hogy a támadókhoz kerültek, azóta különböző torrentoldalakon meg is jelentek. (hwsw)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt