Nyolc hónap alatt keresett 50 milliót Portik élettársa a kedvezményesen vett ingatlanon

politika
2014 december 07., 09:38
comments 249

A belvárosi önkormányzat bevett gyakorlata szerint 2011 októberében bérbe, 2011 decemberében pedig kedvezményesen, 52 millió forintért eladta Portik Tamás élettársa, Pápa Marianne Classic Immo nevű cégének a Károly körút 26 szám alatti ház egyik 212 négyzetméteres, félemeleti ingatlanát, írta a Facebookon Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője.

A Classic Immo nem sokáig ült a jó áron megszerzett ingatlanon. A belvárosi önkormányzat egy 2012. szeptemberi döntéséből kiderült, hogy már 2012. július 25-én túladott rajta.

Ötvenmilliós haszonnal, 102 millió forintért.

Szeptemberi döntésével az önkormányzat lemondott elővásárlási jogáról a két orosz vevő, Mihail Lohovickij és Ljubov Lohovickij javára, vagyis legalább nem vásárolta vissza majdnem kétszeres áron a kedvezményesen eladott üzlethelyiséget.

Közben a Hír24 híradójából az is kiderült, hogy Pápa Marianne első férje, az azóta már elhunyt Szetlik Ferenc, a Négy Tigris piac egykori üzemeltetője Habony Árpád édesanyja, Szetlik Mária testvére, vagyis a miniszterelnök tanácsadójának nagybátyja. Habony maga is érintett a belvárosi ingatlanügyekben - bár a nevén nincs lakás, feltűnően gyakran fordul meg annál a Szerb utca 9. szám alatti háznál, ahol a kerület jelenlegi polgármesterének is lakása van.

Szentgyörgyvölgyi Péter is kedvezményesen vehette meg a lakást, mert az önkormányzat korábban közszolgálati bérlakásként kiutalta neki - bár erre fővárosi ingatlantulajdonosként amúgy nem lett volna jogosult. Szentgyörgyvölgyi két hete bejelentette, hogy visszaadja a lakást, amint megtalálja erre a jogi lehetőséget. Hogy megtalálta-e, arra az önkormányzat az elmúlt két hétben nem válaszolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.