Év elején érkeznek meg a koalák Budapestre

ÁLLAT
2014 december 08., 09:14
comments 26

Eredetileg idén decemberre tervezték, de végül csak januárban vagy februárban fognak koalák érkezni a budapesti állatkertbe. Ezt Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője mondta el nekünk.

A késésnek apró technikai okai vannak, a koalák ugyanis egy egészen új házat is kapnak. Ez mostanában készül el, és ennek terveit még jóvá kell hagyatni az ausztrál hatóságokkal. Mert bár a koalák európai állatkertekből érkeznek, a világon minden koala az ausztrál kormány tulajdona, ezért minden hasonló tranzakció az ő engedélyükre szorul.

koala

Első lépésként Budapestre két hím koala fog érkezni, a tervek szerint pedig később az egyiket majd kicserélik egy nőstényre.

A koalaház az ausztrál zóna közelében lesz (itt lakik a wombat is), az egykori háziállat-simogató helyén lesz. A háziállatok pedig költöztek, a Vidámpark helyén felszabadult területre.

A vérkoalás hírek pedig senkit ne rémisszenek meg!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.