A Szent Koronát óvja a vitrin de a Jobbik szerint a képi mása védtelen

képzavar
2014 december 10., 09:31
comments 452
photo_camera A Fidelitas három tagja úgy gyalázza a Szent Korona képi mását, mintha nem lenne holnap (forrás Fidelitas Facebook)

Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette:

"Végleg megálljt kell parancsolni a Szent Korona mása gyalázásának, ami az utóbbi időben megsokszorozódott."

Szaporodik fogamban az idegen anyag, mint a képi mása gyalázása. Legutóbb például Varga Viktor D-listás énekes gyalázta (= hiányos öltözékben felvette) a tárgy képi mását Kasza Tibor D-listás műsorában:

photo_camera Gyalázza, csak gyalázza, a képi mását gyalázza.

Sneider Tamás hozzátette, hogy a törvény jelenleg egy évi elzárással büntetheti azt, aki a Szent Koronát, a címert, a zászlót meggyalázza. Értékelése szerint a törvényalkotó célja ugyanakkor nem az volt, hogy a korona nagyobb védelmet kapjon, hiszen az egész parlamenti őrség védi, erős búra alatt van, tehát nehéz lenne elrabolni és meggyalázni.

Hogy mennyire erős és milyen színvonalú az a búra, arról Habony Árpád is nyilatkozott:

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta: a korona képi mását, hasonló ábrázolását is védeni kell. Sneider Tamás több példát hozott arra, milyen esetekben tettek feljelentést, egyúttal elítélte, hogy üzletszerűen árusítani fognak olyan pólókat, amelyek szerintük a nemzeti szimbólumot gyalázzák.

Szerintem akkor zászlót se lehessen árulni! (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.