Ákos (művész, énekes) megcsipkedte a Fideszt

"Igaz a régi tétel is, hogy a biztosra vett győzelem és a bebetonozott hatalom óhatatlanul felhíguláshoz és szellemi renyheséghez vezet"

- ezzel zárta gyorselemzését a jelenlegi politikai helyzetről Ákos (Kovács, zenész) a Heti Válasznak adott interjúban. Amiben, kötelező elemként, van persze kulturharcozás, kritikusok kritizálása, meg a korszellem cinizmusáról is szót ejtenek, már persze a művészet mellett, hiszen mégiscsak a zenész duplakoncertje miatt készült a beszélgetés.

Kiderül az is, hogy Ákos maga is észrevette az elmúlt hetek tüntetésein azokat a fiatal értelmiségieket, akik közül sokan most először foglalkoznak politikával. Ákos szerint a kormány több komoly hibát is vétett, az internetadóval az élen, az elégedettlenség pedig rengeteg embert az utcára vitt.

De egy tüntetésre nem lehet szavazni, az Orbán-fóbia pedig önmagában kevés az alternatívaképzéshez. A nagy kérdés az, lesz-e ebből valóban új politikai erő. Az elégedetlenség után építő, programadó gondolat kéne. Egyelőre ilyen nincs.

A zenész szerint a saját pártjaikat szétverő baloldali politikus tehetnek arról, hogy 25 évvel a választások után a választók tömegei érzik úgy, hogy senkire se tudnak szavazni. Mert az van, hogy Nyugat-Európával ellentétben nálunk nem a kereszténydemokrácia és a szociáldemokrácia küzdelme zajlik, hanem "feketeöves kommunisták és meggyőződés nélküli zsoldosok próbálják européer szociáldemokratának átdukkózni magukat, a liberálisok többnyire fantaszták vagy tébolyult doktrinerek, a kereszténydemokrácia pedig, bár pártja van, valójában nagyítóval sem látszik".

És ez után jött a cikk elején idézett mondat.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.