A hackerek a készülő James Bond-film forgatókönyvét is ellopták a Sonytól

FILM
2014 december 14., 13:11
comments 34

A november végi hackertámadás óta rendületlenül folytatódik a Sony Pictures vesszőfutása. Vasárnap például a Spectre munkacímmel készülő új James Bond-film producerei jelentették be. hogy a támadásban ellopták a készülő film egy korai forgatókönyv-változatát.

Az Eon Productions közölte, szombat reggel jutott tudomásukra az, hogy a Spectre korai verziója is a Sony stúdió számítógépeiről ellopott anyagok között van.

"Az EON Productions aggódik amiatt, hogy azoknak a feleknek, akiknek átadták az ellopott forgatókönyvet, szándékukban áll közzétenni azt, vagy ismertetni tartalmát"

írták a producerek közleményükben, amiben arra figyelmeztettek, hogy a film forgatókönyvét a brit szerzői jogok védik.

A hackerek a studió öt filmjét tették fel a netre, és több gigabájtnyi személyes adatot is elloptak, közöttük a Sony Pictures 47 ezer alkalmazottjának és harmadik személyeknek a címét és társadalombiztosítási számát, illetve rengeteg személyes levelezést.

A november 24-i kibertámadást követően a mindmáig ismeretlen hackercsoport azt követelte, hogy állítsa le a Sony a The Interview című filmjének bemutatását. Az észak-amerikai mozikba december 25-én kerülő filmben Seth Rogen és James Franco újságírókat alakítanak, akiket a CIA megbíz Kim Dzsong Un észak-koreai vezető meggyilkolásával. A hackerek szerint ez a terrorista film megtörheti a térség békéjét és háborút idézhet elő. Az ügyben FBI-vizsgálat indult. Épp mivel a felszínen a film megjelenése volt a támadás oka, voltak szakértők, akik úgy vélték, Észak-Korea áll a hackertámadás hátterében, ám ezt az ország hivatalosan cáfolta.

A Daniel Craig és Christoph Waltz főszereplésével készülő új James Bond-film a tervek szerint 2015. november 6-án kerülne a mozikba. A forgatás hétfőn kezdődött a londoni Pinewood stúdióban. Rendezője Sam Mendes, aki a 2012-es Skyfall után másodszor rendez 007-es filmet.

Robert Lawson, a Sony szóvivője a Reuters brit hírügynökségnek cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreket, amelyek szerint a hackertámadás miatt leálltak volna a Spectre forgatásával.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.