12 nyilvánvaló tény, ami azt bizonyítja, hogy Magyarország nem demokrácia

2014 december 16., kedd 11:29
997

Azt, hogy ma Magyarországon demokrácia van, onnan lehet tudni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tegnap azt mondta, hogy ma Magyarországon demokrácia van. Rosszul mondta. Ma Magyarországon nincs demokrácia.

Egy demokráciában ugyanis nem lehet

12.

Egy megalomán, saját küldetéstudatába beleszédült vezető szeszélyei alapján milliárdokat költeni értelmetlen ostobaságokra.

 

11.

Az inkvizíció korából itt ragadt, szűk látókörű holdkórosok véletlenszerű ötletei alapján milliók mindennapjait befolyásoló törvényeket egyik napról a másikra titokban meghozni

 

10.

Titokban, bármilyen egyeztetés nélkül az ország sorsát évtizedekre meghatározó paktumokat kötni.

 

9.

Európának és az európai értékeknek hátat fordítva sötét, elvtelen, korrupt diktatúrákkal szövetkezni.

 

8.

Alkotmányos alapjogokat semmibe véve a hatalom gyakorlásából eleve kizárt társadalmi csoportokat megfélemlíteni.

 

7.

A nemzeti vagyont ellopni és haverok, családtagok, párttársak között szétosztani.

 

6.

A fékek és ellensúlyok rendszerét, a demokrácia egyik legfontosabb működtető elemét abszolút hatalmi pozícióból semmibe venni.

 

5.

A független bíróságok működését ellehetetleníteni.

 

4.

Titkos, ellenőrizhetetlen, számonkérhetetlen tanácsadókat foglalkoztatni, majd tanácsaikat titokban megfogadni.

 

3.

A civil szférát (egy működő demokráciában a hatalomtól megmámorosodott, valóságérzéküket elvesztő politikai szereplők ellenőrzésének és számon kérésének egyik legfontosabb eszközét) baszogatni, vegzálni, ellehetetleníteni, befolyásolni, adminisztratív, gazdasági és politikai eszközökkel fenyegetni.

 

2.

A sajtót (egy működő demokráciában a hatalomtól megmámorosodott, valóságérzéküket elvesztő politikai szereplők ellenőrzésének és számon kérésének egyik legfontosabb eszközét) baszogatni, vegzálni, ellehetetleníteni, befolyásolni, adminisztratív, gazdasági és politikai eszközökkel fenyegetni.

 

1.

Korrupt, nepotista, átláthatatlan és ellenőrizhetetlen rendszert létrehozni, és lopott pénzből finanszírozott manipulációval szervilis, kritikára és általában az önálló gondolkodásra képtelen, megfélemlített tömegeket felnevelni.

Kedves Fidesz, kedves Orbán Viktor, ez nemcsak nem liberális demokrácia. Ez egészen egyszerűen nem demokrácia. Az a név már foglalt, úgyhogy tessék szíves lenni ennek a rendszernek más nevet választani.

A demokrácia hálás lesz érte.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt