Eldőlt, zárva lesznek vasárnaponként a boltok

Egyéb
2014 december 16., 11:47
comments 900

119 igen szavazattal 40 nem és 25 tartózkodás ellenében az Országgyűlés idei utolsó érdemi döntésével megszavazta a vasárnapi zárvatartást.

Az elfogadott törvény 2015. március 15-én (vasárnap) lép hatályba.

Az elfogadott javaslat szerint pár kivételtől - gyógyszertárak; repterek, pályaudvarok, börtönök, kórházak területén működő üzletek; benzinkutak; piacok és vásárok; - eltekintve minden magyarországi üzletnek zárva kell tartani.

A pékségek is nyitva tarthatnak vasárnap, de csak hajnal öt és dél között.

Kedves iróniája a javaslatnak, hogy bár kereszténydemokraták terjesztették be, pont az adventi időszak kivételt képez, az adventi vasárnapokon nyitva tarthatnak a boltok.

LOL.

Azokat a boltokat, amik a tilalom ellenére is nyitva tartanak, első alkalommal 5-15, második alkalommal 30, harmadik alkalommal 90 napra bezárhatják. Ha egy bolt negyedszer is megsérti a törvényt, egy teljes évre bezárhatják.

A törvény most elfogadott, végleges változatát itt olvashatják (.pdf)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.