Felhívták Szijjártót az amerikai külügyből, hogy Orbán mégis miért biztatja Goodfriend feljelentésére Vida Ildikót

Victoria Nuland, az amerikai külügy Kelet- és Közép-Európáért felelős államtitkára volt a vonal végén, még a múlt héten kereste Szijjártó Péter külügyminisztert. Elsősorban arra volt kiváncsi, hogy mégis miért szólította fel Orbán Viktor a NAV-elnökét arra, hogy jelentse fel az amerikaiak budapesti ügyvivőjét, André Goodfriendet.

Az államtitkár a nyilvánosság előtt sem hallgatja el a véleményét, ha az Orbán-kormányról van szó. Nuland-Szijjártó beszélgetésről diplomatikusan annyit tudtunk meg, hogy "végig udvariasan, de meglehetősen határozottan zajlott mindkét fél részéről". A magyar külügy hivatalosan annyit mondott a beszélgetésről megkeresésünkre, hogy

  • "Továbbra is fontosnak gondoljuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok támassza alá tényekkel a magyar tisztségviselőkkel szemben támasztott vádjait"
  • "Vida Ildikónak, a NAV elnökének másként nincs lehetősége tisztázni az állítólagos bizonyítékok létezésének kérdését, mint hogy jogi útra tereli ezt az ügyet"
  • "Szijjártó Péter felhívta az államtitkár asszony figyelmét arra, hogy Magyarország jogállam, ezért, ha amerikai vállalat jogsértést tapasztal, azonnal feljelentést tehet".

Folyt.köv.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;