Felhívták Szijjártót az amerikai külügyből, hogy Orbán mégis miért biztatja Goodfriend feljelentésére Vida Ildikót

POLITIKA
2014 december 16., 20:22
comments 440

Victoria Nuland, az amerikai külügy Kelet- és Közép-Európáért felelős államtitkára volt a vonal végén, még a múlt héten kereste Szijjártó Péter külügyminisztert. Elsősorban arra volt kiváncsi, hogy mégis miért szólította fel Orbán Viktor a NAV-elnökét arra, hogy jelentse fel az amerikaiak budapesti ügyvivőjét, André Goodfriendet.

Az államtitkár a nyilvánosság előtt sem hallgatja el a véleményét, ha az Orbán-kormányról van szó. Nuland-Szijjártó beszélgetésről diplomatikusan annyit tudtunk meg, hogy "végig udvariasan, de meglehetősen határozottan zajlott mindkét fél részéről". A magyar külügy hivatalosan annyit mondott a beszélgetésről megkeresésünkre, hogy

  • "Továbbra is fontosnak gondoljuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok támassza alá tényekkel a magyar tisztségviselőkkel szemben támasztott vádjait"
  • "Vida Ildikónak, a NAV elnökének másként nincs lehetősége tisztázni az állítólagos bizonyítékok létezésének kérdését, mint hogy jogi útra tereli ezt az ügyet"
  • "Szijjártó Péter felhívta az államtitkár asszony figyelmét arra, hogy Magyarország jogállam, ezért, ha amerikai vállalat jogsértést tapasztal, azonnal feljelentést tehet".

Folyt.köv.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.