Kiszedte és visszarakta az ezermilliárd dolláros kifejezést a Federal Reserve

gazdaság
2014 december 17., 19:08
comments 44

Ma döntött a Fed az amerikai kamatról.

A nagy kérdés az volt, hogy kikerül-e a közleményből a "considerable amount of time" (nagyjából "jelentős ideig" vagy "huzamosabb ideig") kifejezés, amikor arról van szó, hogy meddig marad a kamat nulla és 0,25 százalék között. Ez azért fontos, mert lassan, több, mint öt évvel a válság után már sokak szerint ideje lenne kamatot emelni az USA-ban, ezt viszont elő kell készíteni a közleményben is.

A megoldás: egyszerre kimaradt és visszakerült a kifejezés.

Most már nem "considerable amount of time" fordulattal írják le a nullakamat várható tartásának idejét, újdonság viszont, hogy "türelemmel" lesznek a monetáris politika normalizálásában.

Hogy ez az apró kis módosítás a monetáris zsargonban mit jelent, egyelőre még nem biztos, de elképzelhető, hogy jövőre tényleg kamatot fog emelni az amerikai jegybank, ami nagyon nagy dolog lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt