Az oroszok megrohanták a boltokat, a bankokat és a pénzváltókat, amíg még kapnak valamit a pénzükért

Az Oroszországot ért devizapiaci sokk nem meglepő módon annyira nagy volt, hogy tömegeket mozdított meg. A boltok és a pénzváltók irányába, mivel mindenki számára egyértelművé vált, hogy az infláció fel fog pörögni a rubel elértéktelenedése miatt, úgyhogy valamit csinálni kell a pénzzel, amíg még lehet.

Hatalmas sorok alakultak ki a bútorboltokban és az elektronikai eszközöket áruló láncoknál.


Ez például egy vidéki Ikea:

// ]]>
De megrohanták az emberek a bankokat is. Déltájban már kifogytak a bankok dollárból és euróból. Hosszú sorok alakultak ki, mint ez előtt a Szperbank-fiók előtt:

// ]]>
Az emberek a kivett pénzt gyorsan megpróbálták keményvalutára váltani, több helyen kifogytak a készpénzből is. Ez a twittelő felteszi a kérdést: a sorban állók közül hányan támogatták vajon Krím megszállását, vagy a kelet-ukrajnai harcokat?

// ]]>Az orosz elit is ezen munkálkodik. A brit és amerikai lapok arról számoltak be, hogy Londonban és New Yorkban érezhetően felélénkült a luxusingatlan-piac az utóbbi napokban.

(WSJ, Moscow TimesVocativ, Daily Mail.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.