Lázár János: a Fidesz veteránjai kivégzik magukat, ha a fiatalokat támadják

Pokorni Zoltán volt képviselőtársam nyilatkozatát hátbatámadásnak tekintem

- mondta Lázár János miniszterelnök-miniszter a Figyelőnek adott, ma megjelent interjújában. (Pokorni november végén a Hír Tvben beszélt arról, hogy "korábban lehetett, de most már nem kéne urizálni".)

A politikai veteránok elszánták magukat a harmincas-negyvenes generáció megrendszabályozására

- mondta Lázár a Figyelőnek.

Az interjúból kiderül, hogy az új generáció tagjai - Rogán Antal, Szijjártó Péter, Giró-Szósz András és Habony Árpád - belső támadásnak vannak kitéve, de az új generáció nem hagyja magát, sőt Lázár kifejezetten fenyegetően nyilatkozik a Fidesz veteránjairól:

Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki.

- mondta Lázár a Figyelőnek.

Lázár a Fidesz szempontjából életveszélyesnek tartja a belső vitákat. "Nincs valós tartalmuk, ugyanakkor álszentek, jópofizók, bűnbakkeresők. De rossz úton jár, aki az egyéni népszerűsége érdekében szembefordul a saját pártjával, szövetségeseivel."

Habony Árpádról Lázár elmondta, hogy kifejezetten jjó politikai stratégának tartja, és meghallgatja a véleményét, bár azt nem tudja, miből él a miniszterelnök tanácsadója.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.