Az amerikaiak tiltakoztak a külügynél az ügyészség miatt

POLITIKA
2014 december 22., 14:29
comments 297
photo_camera Victoria Nuland itt még egy másik külügyminiszterrel.

UPDATE: azóta voltak fejlemények az ügyben, például kiderült, hogy nem most hívta fel Nuland Szijjártót, bár valóban fáj neki, ahogy Goodfrienddel bánnak a magyar hatóságok.

Victoria Nuland, a térségért felelős külügyi államtitkár telefonon hívta Szijjártó Pétert, hogy tiltakozzon az ügyészség indítványa miatt. A Központi Nyomozóügyészség Vida Ildikó rágalmazási feljelentése alapján kérte André Goodfriend budapesti ügyvivő diplomáciai mentességének felfüggesztését. (Via a Hír 24 Hírműsora)

Az amúgy megvan, hogy a magyar ügyészség szerint a rágalmazást valós tény állításával is meg lehet valósítani? Mondom, valós tény állításával. Tehát, ha egy korrupt emberre azt mondom, hogy korrupt, az az ügyészség szerint még lehet rágalmazás. Keresztes Imre főügyészt idézem:

„A rágalmazás bűncselekménye valótlan, illetve valós tények állításával is elkövethető, így az a kijelentés, hogy valaki »korrupt«, illetve »korrupciós cselekményt követett el«, az állítás valóságtartalmától függetlenül is alkalmas lehet a becsület csorbítására.”

André Goodfriend a Heti Válasznak adott interjújában használta ezeket a kifejezéseket az egyik válaszában, aminek az első mondata ez volt:

„Konkrét személyekről nem beszélek.”

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.