Az amerikaiak tiltakoztak a külügynél az ügyészség miatt

2014 december 22., hétfő 14:29
297
Victoria Nuland itt még egy másik külügyminiszterrel.

UPDATE: azóta voltak fejlemények az ügyben, például kiderült, hogy nem most hívta fel Nuland Szijjártót, bár valóban fáj neki, ahogy Goodfrienddel bánnak a magyar hatóságok.

Victoria Nuland, a térségért felelős külügyi államtitkár telefonon hívta Szijjártó Pétert, hogy tiltakozzon az ügyészség indítványa miatt. A Központi Nyomozóügyészség Vida Ildikó rágalmazási feljelentése alapján kérte André Goodfriend budapesti ügyvivő diplomáciai mentességének felfüggesztését. (Via a Hír 24 Hírműsora)

Az amúgy megvan, hogy a magyar ügyészség szerint a rágalmazást valós tény állításával is meg lehet valósítani? Mondom, valós tény állításával. Tehát, ha egy korrupt emberre azt mondom, hogy korrupt, az az ügyészség szerint még lehet rágalmazás. Keresztes Imre főügyészt idézem:

„A rágalmazás bűncselekménye valótlan, illetve valós tények állításával is elkövethető, így az a kijelentés, hogy valaki »korrupt«, illetve »korrupciós cselekményt követett el«, az állítás valóságtartalmától függetlenül is alkalmas lehet a becsület csorbítására.”

André Goodfriend a Heti Válasznak adott interjújában használta ezeket a kifejezéseket az egyik válaszában, aminek az első mondata ez volt:

„Konkrét személyekről nem beszélek.”

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt