Ha azt gondolod, hogy a karácsonyi ajándékozás a lehúzásról szól, nézd meg, mit művelnek a szcientológusok

bűnügy
2014 december 25., 14:30
comments 88

A világ számos helyén betiltott űrlényhívő szektavallás karácsonyi katalógusa került fel a netre. A sci-fi író L. Ron Hubbard alapította álegyház amerikai tagjai válogathatnak ebből, hogy mivel lepjék meg rengeteg pénzért cserébe beszervezett szektatársaikat.

Az amúgy alapból jogos kérdésfeltevés lehet, hogy a hidrogénbombás gonosz űrlényben hívő, az iskolák környékén Magyarországon is próbálkozó közösség tagjai ünneplik-e a karácsonyt, de a jelek szerint nagyon is. Mivel mint a honlap írja, számos céljuk közös a keresztényekkel. Úgy mint a bölcsesség, jó egészség, halhatatlanság. Ezért minden ünnephez tudnak kapcsolódni, ami szintén ezeket éljenzi. Meg persze minden alkalom kapóra jön egy kis lehúzásra.

A katalógusban szereplő ajándékok listája pedig egészen pazar:

szcientolg

Itt van például a Hubbard Professional Mark Ultra VIII™ E-Meter (!), mindössze 5 ezer dollárért, azaz nagyjából 1,2 millió forintért. Ami a katalógus szerint a teljes szabadság garanciája, és ezzel az eszközzel lehet mérni, hogyan áll a pénzért vásárol beavatottságunk a szcientológia tanaiba. A készülék az örökkévalóság végéig érvényes garanciával kapható. Kapható hasonló modell színes verzióban is, de annak az ára nem szerepel a katalógusban, akit érdekel, fel kell vegye a kapcsolatot az űrközponttal.

szcien02

Aztán itt van minden beavatott tag könyvtárának kötelező tartozéka, L. Ron Hubbard életrajzán alapuló enciklopédia, összesen 16 kötetben, 3653 oldalon át, hozzá versek és dalok is. Hubbard ugyanis énekelt is, itt a videón hallgatható, hogyan. Az egésznek az ára 675 dollár, azaz kicsit több mint 165 ezer forint.

És a rengeteg fellelhető ajándékötlet közül még egyet emelnénk ki, a teljes Hubbard-életművet:

életmű

Mindössze tízezer dollárért. A katalógus figyelmeztet, hogy érdemes most rendelni, mert január 1-eje után fel fognak menni az árak. A leírás azt ígéri, hogy aki birtokosa ennek a könyvtárnak, az minden tudással rendelkezik, hogy tanulmányaiban előrehaladhasson. Mint a nagyszerű DeadSpin megjegyzi, a 10 ezer dollár talán kicsit sok azért, hogy egy őrült ember Youtube-kommentjeit könyvformában megvegyük. Aki böngészne még a további ajándékok között, forduljon a DeadSpin cikkéhez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.