Milliók karácsonyi szórakozását tehették tönkre hackerek - Akadozik a Playstation és az Xbox online rendszere is

Több ezren jelezték eddig, hogy nem tudnak belépni a két messze legnépszerűbb konzol online felületeire. Az XBox Live és a PlayStation online rendszerén milliók szoktak egymással játszani, most azonban a legrosszabbkor, karácsony estéjén lerohadt az egész.

Egy Lizard Squad nevű hackercsoport vállalta magára a támadást, Twitteren írták, hogy mindkét hálózatot túlterheléses támadással sújtották.

A Microsoft tulajdonában lévő XBox és a Sony-féle Playstation is elismerte, hogy valóban akadnak problémák, de már dolgoznak a megoldásán.

Azaz egyelőre úgy fest, annak ellenére, hogy mindkét cég érintett volt az utóbbi hetek legnagyobb botrányában, az amúgy minden jel szerint borzalmas Interview című, észak-koreai diktátor meggyilkolásáról szóló vígjáték bemutatásában, a támadás hátterében nem ez áll most. A filmet ugye a Sony forgatta le, a Microsoft pedig szerdán lehetővé tette, hogy videóoldalain megnézhető legyen a film. (NBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.