Kövér: Az amerikaiak egy új SZDSZ-t akarnak

POLITIKA
2014 december 27., 08:16
comments 554

A Magyar Hírlapnak adott interjút az Országgyűlés legbajszosabb elnöke, szerinte  az amerikaiak célja Magyarországon egy új, az SZDSZ helyébe lépő "kreatúrapárt" megalapítása lehet.

"Logikus lehet, hogy 2018-ra kell felépíteni a poszt-SZDSZ-t, hogy ne lehessen kormányt alakítani nélküle a Jobbikkal szemben."

Szerinte a most zajlódó világpolitikai hatalmi harc tétje nemcsak Magyarország, hanem egész Európa sorsa, az európai nemzetállamok szuverenitása és a valódi demokrácia esélye. Kövér szerint nem kell azon dolgozni, hogy az amerikaiak megszeressenek minket, hanem máshol kell szövetségeseket keresni.

"Olyanokat, akikkel ugyanabban a hajóban evezünk, méghozzá az alsó fedélközben. Ők a kelet-közép-európai országok."

Kövér László szerint jelenleg a negyedik világháború zajlik.

photo_camera MTI Fotó: Kovács Attila

"Volt néhány békés évünk, amikor azt lehetett gondolni, beáll az egypólusú világrend. De látjuk, erről szó sincs, a feltörekvő, valaha harmadik világbéli hatalmakkal, az új riválisokkal és Oroszországgal is meg kell küzdenie az Egyesült Államoknak."

A házelnök szerint az amerikaiknak már nem elég, hogy Magyarországon egy  másik kormány jöjjön a mostani helyett, hanem teljes kormánypárti és ellenzéki elitcserében gondolkodnak.

"Nem hiszem, hogy a komolyan vehető szakértőik azt gondolnák, hogy az erőviszonyokat olyan mértékben meg lehet változtatni 2018-ra, hogy abból egy új kormányzó erő kerüljön ki. Nem biztos, hogy ez a céljuk. Viszont azt gondolhatják, hogy azt az űrt, amely az SZDSZ széthullásával keletkezett, be lehet tölteni egy új párttal. A mérleg nyelve, a 'túlsúlyos kisebbség' pozíciójára, amely nélkül nem lehet kormányozni, ott lesz majd egy új kreatúrapárt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.