Juhász Péter bűnszervezetben elkövetett csalás miatt tesz feljelentést a Belváros ingatlanügyletei miatt

Tbg
politika
2014 december 29., 11:16
comments 126

"Feljelentést teszek bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás miatt."

- közölte Juhász Péter az Együtt önkormányzati belvárosi képviselőjelöltje hétfőn a Facebookon, nem sokkal azután, hogy az ügyészség eljárást indított ellene Rogán Antal volt polgármester feljelentése nyomán. Juhász hónapok óta firtatja a kerület ingatlaneladásait.

Mint írja (erről egyébként sajtótájékoztatót is tartott), olyan információk alapján tesz feljelentést csalás miatt, amely az "elmúlt 8 évben" az V. kerületi képviselőtestület rendelkezésére álltak.

Posztjában megemlíti, áttanulmányozott egy rakás önkormányzati ingatlaneladást és mindegyikben talált valami jogtalanságot.

"Folytatólagosan követtek el a hivatali visszaélést, okirat-hamisítást, hűtlen kezelést, amivel sok milliárdos kárt okoztak az V. kerület lakóinak."

Juhász posztjában pontokba foglalja, mi alapján állítja, hogy bűnszervezetben folyt a csalás és a hűtlen kezelés a Belvárosban:

  1. Nincs az önkormányzatnak ingatlangazdálkodási terve. 
  2. Az eladások szükségességét és a konkrét kijelöléseket ezért ad hoc próbálták alátámasztani „szakértői anyagokkal”. 
  3.  Nincs értékbecslés, ők határozzák meg az árat
  4. Kizárólagos vevőkijelölés
  5. Kedvezmények jogtalanul

Hírünk megjelenése után nem sokkal a V. kerületi önkorányzat a következő levelet küldte szét a sajtónak:

"Tisztelt Szerkesztő!

Küldöm Belváros-Lipótváros Önkormányzatának a mai napon kiadott két, Juhász Péterrel kapcsolatos közleményét. Kérem, mindkét közleményt dolgozzák fel a témáról szóló anyagukban.

1. [Ez bekerült már.]

2. Reagálás Juhász Péter sajtótájékoztatójára

Belváros-Lipótváros Önkormányzata már a nyáron feljelentést tett Juhász Péter ellen rágalmazás miatt. Azóta az önkormányzat két újabb keresetet indított az Együtt társelnökével szemben nyilvánvaló hazugságai miatt. December 4-én a Fővárosi Törvényszék másodfokú döntésével elrendelte, hogy Juhász Péter ellen az ügyészség is eljárást indítson vádaskodásai miatt. Juhász Péter nagy eséllyel indul, hogy 2015-ben ő legyen a rágalmazás miatt legtöbbször elítélt politikus.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata, Sajtóosztály"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.