Az RTL Klub megint a cenzúrázott Pusztítót adja le

Ma este 9 órakor kezdődött el az RTL Klubon Sylvester Stallone 1993-as filmje, A pusztító. (Aminek az ötletét Nemere István szerint tőle lopták.)

Ez szerencsére nem egy tipikus Rob Schneider-film

Csakhogy már sokadszorra cenzúrázott verziót láthatunk, a kicsit is véres jeleneteket kivágták, de mintha egy kezdő vágó baltával esett volna neki: néha nem is érthető, hogy pontosan mi történik, és ez rendszeresen kizökkenti a nézőt a filmből.

Az RTL Klub Facebook-oldalán néhányan már panaszkodtak emiatt a gyakorlat miatt. A filmet egyébként 16-os karikával adják, és annyira nem is brutális a film (engem ovisként sem rontott meg), hogy feltétlenül szükséges legyen például kivágni azt a jelenetet, amikor Wesley Snipes átdob egy embert egy üvegfalon.

A csatorna nem először csinált ilyesmit, tavaly a szintén nem horrorisztikus Sherlock Holmes-ból vágtak ki több durvának talált pillanatot, Kolosi Péter programigazgató akkor azt mondta, hogy ez bevett gyakorlat: „A Sherlock Holmes egy topmozi, nagyon drága, amit mindenképpen vasárnap este akartunk sugározni, a topfilmek idejében, azonban az tizenkettes karikával lehetséges csak. Ezért újra kellett vágni, kihagyni néhány jelenetet.”

John Spartan káromkodik (részlet)

Ez a magyarázat mondjuk nem illik a sokadszor bemutatott, 21 éves Pusztítóra, ami az IMDB-n (sajnos csak) 6,6 ponton áll. Biztos sokan csak a kiherélt változatot látták. :-(