Mégsem úszod meg évi 15 ezerből a Balatonra járást

közlekedés
2014 december 30., 10:47
comments 361

A fizetős M0-ással egyidőben, január 1-től, holnapután vezetik be az éves megyei matricát, amivel egy megyében 5000 forintért lehet használni az autópályát. 

Eleinte úgy tűnt, hogy a Balaton déli partja, mondjuk Siófok elérhető lesz Budapestről évi 15 ezer forintért, mivel az M7-es autópálya három megyét érint: Pest, Fejér, Somogy.

Sajnos azonban az M7-es két rövid szakaszán, meglehetősen összevissza módon, Veszprém megye betüremkedik Fejér és Somogy közé, és hiába reménykedtek kedves olvasóink, hogy a Balatonra járást meg lehet majd úszni évi 15 ezerből, a hülyén megrajzolt megyehatárok miatt plusz 5000-ért Veszprém megyei matricát is kell vennie annak, aki nem akarja az egész országra érvényes matricáért kifizetni a 42 ezer forintot.

photo_camera Pirossal ahol az M7-es autópálya bemegy Veszprém megyébe, zölddel ahol Fejér megyében jár.

 

A díjrendelet (tervezet) szerint Veszprém megyei matricával is rendelkeznie kell a Dél Balatonra az M7-esen autózóknak (ha a megyei matricás díjfizetést választják)

- írta kérdésünkre Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője, aki felhívta a figyelmet rá, hogy az NMF közleményében is szerepel ugyanez a példa, és ott is 20 ezer forintos éves díjjal számolnak:

"Az új, éves megyei matricák használatával a rendszeresen nagyobb távolságra, több megyehatárt átlépve utazók is jelentősen csökkenthetik költségeiket. Az új lehetőséggel élve pl. a Győr–Budapest vagy a Budapest–Dél-Balaton viszonylaton gyakran autózók a négy megyei jogosultság megvásárlásával a 42 ezer forintos éves matrica árának kevesebb mint feléért, 20 ezer forintért juthatnak el úti céljukhoz, tetszőleges számú alkalommal."

photo_camera Az 5000 forintos tábla

TBG releváns megjegyzése:

Akkor sztem az M7-esről mindenki, aki ebben utazik (Budapest-Nagykanizsa), lejön majd Polgárdinál a 7-esre, majd Siófoknál visszamegy a pályára :DDD

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.