Gulyás Gergely szerint változtatni kell a gyülekezési törvényen

2014 december 31., szerda 7:03
382

A gyülekezési törvény szabályain nem a demonstrációk miatt kell változtatni – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke a Népszabadságnak. Szerinte a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra.

Gulyás szerint az elmúlt 25 év tapasztalata és a szakmai viták mutatják azt, hogy sok olyan kérdés van, amit tisztázni kellene, és amelynek a rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg a rendőrségnek és a bíróságnak – szemlézte a lapot az MTI. Szerinte például változtatni kell az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentésén és a tüntetések időtartamára vonatkozóan.

Mint mondta:

bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak.

Gulyás Gergely még 2009-ben, a szocialista kormányzás idején:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt